Sommrigt

Det börjar bli sommar nu, det är alldeles för varmt ute, till och med på kvällen.Bara för att Håkan Hellström påminner mig om sommar och det sitter någon bredvid mig och spelar den låten på gitarr, (eller nja försöker i alla fall).

MCR

Jag var och såg MCR för 10:e gången (första gången i USA) i söndags :) det var skoj.
Hade inte hört många av deras nya låtar innan konserten, har lyssnat in mig lite bättre nu, de är riktigt bra.
Gillar inte så mycket de två de har släppt som singlar, NA NA NA NA NA NA och Sing.
De här nedan är det jag gillar bäst.skype / msn / internet

Föresten fungerar inte mitt internet speciellt bra. Just därför är jag knappt inne på msn eller skype. Just saying

Sorry Wrong planet.

Life as an aspergian female Jag läser och känner igen mig.


29 dagar tills jag flyger till Stockholm. Det går nog snabbt, snabbare när man har någon att umgås med på kvällarna också.

Rapture

Vadå världen skulle ju gå under? Varför gjorde den inte det, inte ens i USA.
Jag hade sett framemot det. :(
Vad ska man göra nu, jag har ju inte några planer för idag, förutom sent ikväll..

trying some bw film

KodakBW400CN.
.

Betyg

Fick reda på betygen idag.

fick två A och två B.
typography - B (tappade rätt mycket på slutet, det var liksom inte roligt när allt man gjorde blev nervärderat hela tiden)
Psychology - B (trodde jag skulle få sämre där faktiskt)
Digital Image I - A
Photography/Darkroom - A

What time is it? That is a very tricky question to answer.

Jag spenderade halva helgen, med min nyfunna vän (som jag hittade när jag råkade läsa fel på mitt schema, över när jag skulle ha kritik på mina foton), Hans namn är Daniel och är från Bristol, något jag märkte när jag umgicks med honom, är att istället för att tänka på hur människor uppför sig och hur jag ska uppföra mig tillbaks, tänkte jag istället på hur saker fungerar, och hur universum fungerar, (antagligen mest för att han är en "science nörd" och blir alldeles energisk när han pratar om fysik och mattematik, vilket för övrigt var den enda gång jag kände hans känslor, vad jag menar med det var att han beter sig inte annorlunda från vad han känner = att han menar exakt det han menar utan att försöka gömma sin känslor bakom falska ord, om det är någon som förstår vad jag försöker säga här. Människor i allmänhet gör alltid det, set säger något men menar oftast inte det.) Det var som en paus från livet, att inte behöva tänka på eller stänga ut alla känslor som människor utsöndrar utan istället inrikta sig på att tänka på vad som händer bakom "universum", som den där frågan om vad är klockan eller "What time is it?"  Så istället för att tänka på irrelevanta saker som egentligen inte betyder något, och som inte spelar någon roll, efter som i slutändan jag ändå ses som egendomlig och lustig, så tänkte jag på saker som i slut ändad betyder något, och om jag skulle kunna allt det där som han kan så skulle jag se världen på ett annat sätt.

Om det här verkar allmänt oorganiserad så är det för att min mamma är på Skype, och gör mig extremt stressad och det aldrig blir likadant som man tänker det i huvudet.

foto

Ja föresten, (Nu har jag nog skrivit det över allt) Jag fick foto stipendiet jag ansökte till. En hel termin att ägna mig åt ett koncept..

finals2


jag fick A+ på projektet och A i betyg i foto 1. Yay

Lärarens notis:
Frida it was a pleasure to have you as a student. You are a very creative person.
You have a great eye and idea of aesthetics. You want to start think more about concepts. This project worked. But think more about why you are creating images. The small size really adds to the intimacy. The stressed frames create an atmosphere that is intriguing and difficult. It's great that you take chances with your art - keep that up, it is a strong point.

I always looked forward to seeing your work.(Det med att tänka mer på koncept att fota, håller jag med om, det har alltid varit svårt för mig att försöka hålla mig inom en ram, det känns som att när man har ett koncept så blir man bunden till en viss sorts foton, men det kanskebara är som jag ser det).

 

 

 

 

 

 

 


Finals

Som vanligt har jag väll inte riktigt tid med att skriva här.
Jag är inne på första dagen av Finals.
Idag Digital Imagine klass, är väll rätt nöjd med mina arbeten här, det var lätt jobb.
I morgon väntar typografin, som jag helt tappat intresset för, jag har inset att jag nog inte ska bli grafisk designer, hur roligt är det att bli tillsagd vad man ska göra, jag har aldrig gillat det, kommer nog aldrig kunna gilla det.
På onsdag är det fotografin, det var det jag blev klar med först, och gillar bäst, ska ansöka om fotostipendie, de betalar en portfolio klass, och utrustning, som fotopapper film osv, samt att man har en utställning i slutet av terminen.
Prov i psykologi på Torsdag och sen har jag sommarlov.

the electrican


RSS 2.0