ADD, ja men hej känna igen sig.

Igångsättningssvårigheter, det ska vi inte tala om, mycket idéer, inget blir gjort, jag vill faktiskt göra det, men jag vet inte hur jag ska börja.
Behov av rutiner och struktur men ... kan inte strukturera själv, och hatar att bli tillsagd hur jag ska lägga upp min vardag.
Låg mental uthållighet - Hej sensory overload!
Lättdistraherad - Mycket, speciellt om jag gör något tråkigt.
Låg koncentrationsförmåga - stora svårigheter med att behålla fokus och uppmärksamhet i synnerhet på saker man upplever tråkiga. Ja varför måste man göra tråkiga saker?
Ofta alltid på jakt efter just motivation i form av olika belöningar vilka kan vara allt i från att sitta vid datorn, äta godis, dricka alkohol, shoppa etc - Sitta vid datorn!, brukade shoppa, har slutat med det, eller gör inte det till lika stor utsträckning längre.

Impulsiv - te.x när det kommer till beslutsfattande men där finns även stora tendenser till beslutsångest. Jadå jag kan vara impulsiv men jag kan aldrig riktigt bestämma mig vad jag ska välja, ska jag göra det, eller ska jag inte göra det, och tillslut gör jag inget av det.
Påbörjar olika projekt men avslutar dem sällan - har köpt ett lås till en cykel men inte vart ute med den än, köpt simglasögon för att börja simma igen, men inte åkt till simhallen, har bestämt färg till mitt rum men inte börjat måla än, halvfärdiga målningar överallt.
Ombytlig/nyckfull/obeständig, hänger ihop med ovan sagda, + att folk klagar på att de aldrig vet var de har mig, lovar saker jag inte riktigt kan hålla, fast jag har slutat lova saker.
Tidsoptimist - kommer oftast försent, eller så kommer jag alldeles för tidigt för att jag är rädd för att inte komma i tid, och kan inte planera hur mycket tid något kommer att ta.
Ljudkänslig - jag hatar tickande klockor, kan inte somna. surr av datorer och andra saker, tappar koncentrationen när jag hör för mycket små ljud runt mig.

Benägen att kasta sig in i nya projekt eller uppgifter utan att bry sig om instruktioner och därför göra saker i fel följd. Jag läser oftast inte instruktioner utan påbörjar saker för att sen när det inte blir som det var tänkt läsa instruktionerna. Jobbigt när man bakar och liksom skimmar igenom receptet och märker att man hällt i för mycket mjöl eller något annat viktigt.

disträ och tankspridd, jag förlägger saker överallt, nycklar, telefon, pengar, plånbok, glömmer bort möten och andra viktiga saker.

Tendens till att fixera sig vid/hyperfokusera på olika saker/ämnen - går från specialintresse till specialintresse och lägger ner sin själ och nästan all sin vakna tid till att tänka på eller göra reserach på just det ämnet/intresset. Japp just nu läser jag om filosofi och droger.
Otålig - har svårt för dötid, att behöva vänta osv. Vill att saker ska hända NU och helst igår. Kan te.x yttra sig i att man avbryter i samtal och diskussioner eller om man får en ide´så ska den sättas i verk med en gång, spelar ingen roll om man ligger i sängen för att sova. Usch ja, 1 minut känns som en timme. På lektioner vill jag börjar jobba med en gång inte lyssna på en massa prat om hur man ska göra saker.
Upplever en nästan konstant orkeslöshet och trötthet och har sömnsvårigheter - har svårt för att komma i säng i tid, svårt för att komma till ro och somna, även svårt för att orka hålla sig vaken en hel dag utan en stunds vila mitt på dagen. Det stämmer mycket väl, jag tänker på så mycket saker när jag ska sova att jag inte kan somna.

Humörsvängningar - ibland kraftiga och ofta snabba men som fort går över och perioder av nedstämdhet och ångest kontra perioder då man känner sig mer tillfreds, glad och uppåt - dessa perioder eller svängningar i måendet kan ske flera ggr per dag eller hålla i sig ett par dagar vardera. Men de är ständigt återkommande och tycks vara oberoende av yttre händelser. Fast mina humörsvängningar är inte så kraftiga och snabba längre, var värre när jag var mindre, men blir värre när det är stressigt och mycket att hinna med, som skola t ex.
Skjuter upp alla måsten till sista sekund. Jag gör alltid mina läxor i sista sekunden, Dvs på söndag kväll.
Arbetar som mest effektivt inför deadline. (se ovan)
Bär på en inre oro och rastlöshet - känner sig aldrig 100% tillfredställd eller nöjd. Alltid finns där något som kan förbättras, göras annorlunda, förnyas och förändras osv.
Svårigheter med närhet - kramar och gos kan uppfattas som påträngande och jobbigt om det inte sker på ens egna villkor.
Har överlag dålig hand med ekonomi - svårigheter med att förstå och inse pengars värde.

Crush

Skrev om mitt liv i Dallas. Skriver nu mest om NPF-diagnoser och livet med en eller två sådana.

RSS 2.0