life in a bubble


.

Jag saknar mina katter.

ADD, ja men hej känna igen sig.

Igångsättningssvårigheter, det ska vi inte tala om, mycket idéer, inget blir gjort, jag vill faktiskt göra det, men jag vet inte hur jag ska börja.
Behov av rutiner och struktur men ... kan inte strukturera själv, och hatar att bli tillsagd hur jag ska lägga upp min vardag.
Låg mental uthållighet - Hej sensory overload!
Lättdistraherad - Mycket, speciellt om jag gör något tråkigt.
Låg koncentrationsförmåga - stora svårigheter med att behålla fokus och uppmärksamhet i synnerhet på saker man upplever tråkiga. Ja varför måste man göra tråkiga saker?
Ofta alltid på jakt efter just motivation i form av olika belöningar vilka kan vara allt i från att sitta vid datorn, äta godis, dricka alkohol, shoppa etc - Sitta vid datorn!, brukade shoppa, har slutat med det, eller gör inte det till lika stor utsträckning längre.

Impulsiv - te.x när det kommer till beslutsfattande men där finns även stora tendenser till beslutsångest. Jadå jag kan vara impulsiv men jag kan aldrig riktigt bestämma mig vad jag ska välja, ska jag göra det, eller ska jag inte göra det, och tillslut gör jag inget av det.
Påbörjar olika projekt men avslutar dem sällan - har köpt ett lås till en cykel men inte vart ute med den än, köpt simglasögon för att börja simma igen, men inte åkt till simhallen, har bestämt färg till mitt rum men inte börjat måla än, halvfärdiga målningar överallt.
Ombytlig/nyckfull/obeständig, hänger ihop med ovan sagda, + att folk klagar på att de aldrig vet var de har mig, lovar saker jag inte riktigt kan hålla, fast jag har slutat lova saker.
Tidsoptimist - kommer oftast försent, eller så kommer jag alldeles för tidigt för att jag är rädd för att inte komma i tid, och kan inte planera hur mycket tid något kommer att ta.
Ljudkänslig - jag hatar tickande klockor, kan inte somna. surr av datorer och andra saker, tappar koncentrationen när jag hör för mycket små ljud runt mig.

Benägen att kasta sig in i nya projekt eller uppgifter utan att bry sig om instruktioner och därför göra saker i fel följd. Jag läser oftast inte instruktioner utan påbörjar saker för att sen när det inte blir som det var tänkt läsa instruktionerna. Jobbigt när man bakar och liksom skimmar igenom receptet och märker att man hällt i för mycket mjöl eller något annat viktigt.

disträ och tankspridd, jag förlägger saker överallt, nycklar, telefon, pengar, plånbok, glömmer bort möten och andra viktiga saker.

Tendens till att fixera sig vid/hyperfokusera på olika saker/ämnen - går från specialintresse till specialintresse och lägger ner sin själ och nästan all sin vakna tid till att tänka på eller göra reserach på just det ämnet/intresset. Japp just nu läser jag om filosofi och droger.
Otålig - har svårt för dötid, att behöva vänta osv. Vill att saker ska hända NU och helst igår. Kan te.x yttra sig i att man avbryter i samtal och diskussioner eller om man får en ide´så ska den sättas i verk med en gång, spelar ingen roll om man ligger i sängen för att sova. Usch ja, 1 minut känns som en timme. På lektioner vill jag börjar jobba med en gång inte lyssna på en massa prat om hur man ska göra saker.
Upplever en nästan konstant orkeslöshet och trötthet och har sömnsvårigheter - har svårt för att komma i säng i tid, svårt för att komma till ro och somna, även svårt för att orka hålla sig vaken en hel dag utan en stunds vila mitt på dagen. Det stämmer mycket väl, jag tänker på så mycket saker när jag ska sova att jag inte kan somna.

Humörsvängningar - ibland kraftiga och ofta snabba men som fort går över och perioder av nedstämdhet och ångest kontra perioder då man känner sig mer tillfreds, glad och uppåt - dessa perioder eller svängningar i måendet kan ske flera ggr per dag eller hålla i sig ett par dagar vardera. Men de är ständigt återkommande och tycks vara oberoende av yttre händelser. Fast mina humörsvängningar är inte så kraftiga och snabba längre, var värre när jag var mindre, men blir värre när det är stressigt och mycket att hinna med, som skola t ex.
Skjuter upp alla måsten till sista sekund. Jag gör alltid mina läxor i sista sekunden, Dvs på söndag kväll.
Arbetar som mest effektivt inför deadline. (se ovan)
Bär på en inre oro och rastlöshet - känner sig aldrig 100% tillfredställd eller nöjd. Alltid finns där något som kan förbättras, göras annorlunda, förnyas och förändras osv.
Svårigheter med närhet - kramar och gos kan uppfattas som påträngande och jobbigt om det inte sker på ens egna villkor.
Har överlag dålig hand med ekonomi - svårigheter med att förstå och inse pengars värde.

typografi (istället)

Gör läxan till typografin istället. där har jag i alla fall en idé redan tecknad.

för mycket ideer

OMG too much thinking..
ska göra en surrealistisk bild till en klass, borde ju verkligen vara jätte lätt men jag har s¨många bilder i mitt huvud att jag inte vet vilken jag ska göra, jag börjar på en, sen kommer en annan idé inhoppande och sen mixar de ihop sig och blir till ingeting.. jobbigt det är då man önskar att man inte tänkte i bilder.

Mer tankar om visuellt tänkande.

Ju mer jag tänker på det här med att inte tänka i bilder, desto svårare har jag att förstå hur man tänker i ord. Hur går det till? hur tänker andra människor, om det inte tänker i bilder, tänker de inte ens i bilder när det tänker på minnen? Hur gör de?
on another note:
Jag tappade min pennkniv på konserten jag var på. :( snyft, jag hade fått dem av Thomas. och den var bra att ha. nu blir jag lite ledsen.

Visuellt tänkande

Jag kommer ihåg en sak som Sam sa till mig första gången vi träffades. Han sa att han tänker i bilder. Jaha tänkte jag, vad är det som är speciellt med det, gör inte alla det? Jag gör det. Vad jag har förstått nu är det inte alla som gör det.
Det kan vara väldigt bra att göra när man studerar konst och design. Till exempel när jag höll på med affisch design förra terminen och hade fastnat, så pratade läraren om att man kunde göra en tidslinje om historien bakom NASA. Min hjärna började genast tänka på olika sätt jag skulle kunna göra det, i bilder då alltså, och en av de första tankarna blev faktiskt en väldigt fin slut produkt.
Däremot att få ner tankarna som man tänker i ord är jätte svårt just eftersom de är bilder. Det är så klart lättare att teckna ner dem, men även där springer man in i svårigheter, eftersom jag inte är tillräckligt bra på att teckna allt jag tänker på.

Att leva ut saker efter de händer och kallprat.

Tänkte lägga ut några inlägg om hur jag tänker. Eller hur mitt liv ter sig.
Saker jag skriver är saker jag aldrig skulle kunna uttrycka med ord om jag pratade med någon annan (än mig själv). Det går liksom inte att få andra människor att förstå hur jag menar.
Jag har märkt att nu när jag har skola att tänka på igen, och hur mycket stress det blir med det, glider jag sakta in i ett beteende som jag inte har när allt är lugnt och jag inte stressar.


Att Leva ut saker efter de händer:
Jag är aldrig riktigt där när det händer, inte bunden till personerna jag pratat med, eller platserna. Men Jag spelar upp dem efteråt och försöker analysera vad som hände, och varför det hände, vad för konsekvenser det blev och hur jag ska göra det bättre nästa gång. Det kan tyckas konstigt och att jag kanske borde leva lite mer i nuet när det händer. Men jag gillar att analysera och tänka efter varför människor gör som de gör. På ett sätt är det bättre att leva ut situationen efter den har hänt, då kan man ändra på saker som gick fel och man slipper vara bunden till personen/personerna man umgås med.


En annan sak jag gör ofta är att förberedda vad jag ska säga i huvudet innan jag säger något till någon, jag förbereder långa utlägg om hur en konversation ska gå till, men det faller platt om personen inte svarar som jag har tänkt mig, eftersom jag då måste tänka om och komma upp med andra frågor eller svar. Det kan bli väldigt tilltalande speciellt i situationer som kallprat. Jag måste tänka efter vad det sagt och vad jag ska säga till svar innan jag säger något, och svarar oftast bara med ja eller nej frågor, speciellt om det är personer jag inte känner så väll, eller så låter jag dem prata.

När allt är jobbigt och man blir sur på sig själv.

 

Jag har dagar då allting är jobbigt och rösterna i mitt huvud klankar ner på mig, idag är en sådan dag, jag har inte haft en sådan dag på länge, så det var väll bara en tids(något ord som jag inte kan komma på just nu, och som jag stör mig på, fråga?) innan det skulle hända. det är lättare att vara sig själv än att låtsas, som man gör när man är runt andra människor. Jag försöker hålla band på mig själv för att inte slita min bok i stycken, slutade läsa för att jag blev arg på att bladen inte kunde vända sig utan att gå sönder. Jag ska sluta skriva nu, får ändå inte fram vad jag försöker säga och stavar fel och måste göra om. Ska lyssna på musik och lugna ner mig innan jag ska sova.


Skjuter upp saker

Skjuter upp saker som vanligt, det är inte för att jag är lat, det är för att jag inte har lust med att göra det just nu, jag har inte inspiration till det just nu. Jag måste ha lust med det för att det ska bli något av det, har jag inte lust lär jag mig inget och då måste jag läsa om ett stycke, eller teckna om det jag jobbar på igen, det blir mer jobb av det då, eller så blir jag frustrerad på att det inte blir som jag vill och arg på mig själv. Bäst blir det när det är tyst och lugn omkring mig, som mitt i natten eller tidig tidig morgon, då fungerar jag bäst, när jag kan fokusera utan att försvinna in i mina egna tankar. Klockan är inte sent nog för att alla ska sova så därför har jag inte börjat än.

lista

Idag har jag gjort en lista på saker som ska göras, eftersom jag aldrig kommer ihåg dem annars eller fastnar vid saker som är roliga att göra.
så här se den ut:
Run the dishwasher
Take a shower
Buy School stuff
Clean room
Laundry
Figure things out to bring to photography class
work on typography class work
pick up jazzy
pick up dirty clothes
och jag glömde att jag måste äta så det är det jag gör nu lagar mat.

about stuff

till förra inlägget

stuff stuff

it's expensive to be a student, today I have ordered school stuff for over $300, for photography class and Typography class. I still have two classes left, hopefully they don't require much.

I believe I can see the future, because I repeat the same routine.

School starts today, Good I guess, I need something new to do.

RCUEI

I will now part ways with some of my books, most of them being class literature, I don't really want to part with them but I have read them and they where boring so they don't have a room in my bookcase, I'll buy new (used) books instead. Philosophy books, but if I ponder on it a second time, maybe I shouldn't because if I read another persons thoughts and Philosophy I'll get influenced and how can I then come up with my own truth? Oh Well I will still go to Half Price Books. Maybe I will find nothing.
I did a test.
Big Five Test Results
Extroversion (10%) very low which suggests you are extremely reclusive, quiet, unassertive, and private.
Accommodation (42%) moderately low which suggests you are, at times, overly selfish, uncooperative, and difficult at the expense of the well being of others.
Orderliness (48%) medium which suggests you are moderately organized, structured, and self controlled while still remaining flexible, varied, and fun.
Emotional Stability (74%) high which suggests you are very relaxed, calm, secure, and optimistic.
Inquisitiveness (56%) moderately high which suggests you are intellectual, curious, imaginative but possibly not very practical.
Take Free Big Five Personality Test
personality tests by similarminds.com

Photosynthesis

snön ligger fortfarande kvar och i dag är det minusgrader.
jag vill inte gå ut, men jag går ut ändå.

snö

det snöade i söndags och tro det eller ej det ligger kvar än.
vi fick faktiskt en hel del snö ungefär en decimeter eller två.

play dead


jag kan inte känna någonting

 

Ja men god ny lördag, nej vänta det är är bara en annan dag, samma sak. skit samma.

nytt år? vad nytt år? dagar läggs på varandra det ändra som ändras är namnet vi ger dem. Så gott samma gamla skit. om det nu kan vara gott. löften kan man väl ha vilken dag som helst varför måste man ha ha ett namnbyte med det?

I despise new years celebrations, det enda jag vill ha är smällare! bang bang bang, hag skiter i champangen och festerna. Bla bla bla.

 

Ska lyssna på kent, smälla av dynamit och sen spela half-life mods.

 


RSS 2.0