24 december

Idag skulle det vrit julafton om man vorre hemma i Sverige. Egentligen är det fortfarande julafton men i USA firar man inte julafton utan istället firas det den 25:e. Men man kan inte jämföra svensk jul med amerikansk jul. Det går liksom inte. Amerikansk jul är inte riktigt firande. Man går i kyrkan på kvällen den 24:e öppnar paket på morgonen den 25:e sen väntar man tills det är dags att äta middag, oftat kalkon, det har inte alls julbord som i Sverige med flrea rätter och så, men jag har i alla fall köpt sill. (De jag bor hos brukar inte orka vänta ända tills kvällsmat så vi brukar äta vid lunch tid). Sen när man har ätit så är det inget mer med det. Inte som i Sverige där man tittar på Kalle Anka, äter julbord, och sen dricker kaffe och äter kakor.
Vi spelar i och för sig spel eftersom alla är hemma och inte har något att göra.
Men jag saknar julen när man var liten och julklapparna låg under grannen och man gick och kände och skakade på dem för attt försöka klura ut var som var i dem. (Den yngsta i familjen jag jobbar hos, tog en jul när hon var 2 år det steget lite längre och gick upp mitt i natten och öppnade alla julklappar, sen somnade hon mitt i allt inslagspapper, så det var ingen tvekan om att det var hon som hade öppnat dem) hihi.


Nu ska jag ut och ta julbilder, eller bilder i alla fall.

God Svensk Jul

Analog Medium format

Och här är några bilder tagna med Seagullen jag lånade från skolan.
Och några foton från Sverige tagna med Dianan (dåligt framkallat).Uppdatering!

Dålig uppdatering.
Jag fick A i alla ämnena trots att jag inte alls trodde att jag skulle få det. Det är ju bra med A och så, men jag skulle hellre vilja vara nöjd med mina inlämnings uppgifter, ha mer tid på mig att göra dem osv. Fast det är ju mitt eget fel att jag inte hade mer tid över. Jag är bra på att skjuta upp saker, och sen om man liksom inte får uppgifter som är svåra att göra så känns det inte roligt om man inte gör dem svårare än vad det är.

Jag fick utskrivet adderall IR (instant release) 20 mg av min psykiatrier, hade ju inte tänkte börja med det föränn tills nästa termin börjar, men jag ska på återbesök hos psykiatrikern om två veckor och se hur medecinen hjälper. Så jag åkte iväg till Costco (för de var billigast) och hämtade ut det. Måste säga att jag har mer energi, får saker gjort och känner mig inte så stressad och överrumplad av intryck.

Händer inte så mycket annat, jag tar bilder, läser om fotografins historia, läser om alternativa foto-processer, köpte en TRL på ebay för $56, en Yashica Mat LM, lite bära och brista på den auktionen, han som sålde den hade inte kunnat testa med film. men allt fungerar som de ska även ljusmätaren! Super Awesome! Köpte även billig 120 film från Ebay (som inte har kommit än, skickas från Singapore).

Här är en bild på kameran.

I love film

Jag önskar att jag hade mitt egna mörkrum, det finns så många saker jag skull vilja pröva på. Vissa saker skulle jag kunna göra i skolan, det har antagligen kemikalierna till det. Men det skulle vara bättre om jag var stenrik (haha) och kunde ha mitt egna. och liksom experimenter med saker och into oroa mig over att jag förstör någon annans kemikalier. Jag vill pröva på Chemigrams, Vandyke, Saltprint, osv, jag vill ta massa bilder med jätte gammal film och sen klura ut hur jag ska framkalla dem på bästa sätt. (Jag framkallade en 126 rule Verichrome ( från 60-talet) som jag skjutit med min Brownie förra våren). Förstora bilder på gammalt fotopapper, leka med transparency.. the list goes on.

Jag tror att det är det jag gillar bäst med film och analog, att man kan experimenter så mycket, man kan praktiskt sätt göra allt man kan med en digital kamera, + mycket mer, plus att analog fotografi har extreme mycket bättre upplösning än digitalt, bara titta på den här länken. - 170 år gammalt Daugerrotype.

Mycket av min vakna tid nuförtiden, (jag har ju inte tid att äta) går ut på att titta på gamla kameror och film och sen läsa om dem, samt titta på alternativa tekniker och hur de utförs. Skoj skoj

Jag är lite ledsen att det inte finns platser kvar i expressive photography klassen som jag vill ta. Där får man lära sig en massa alternativa tekniker. Kanske till nästa semester. Jag har i alla fall skrivit upp mig på Fundamentals of Photography/ Digital, Historical Foundation of Photography/ Imaging technology och Digital Art. De tre ligger inom Commerical Photography Major, sen har jag även två andra klasser, Pre-alebra (4 timmar en lördag) och DIgital Illustration II.

regnig helg

Fy vad det regnar- i två hela dagar. Jag som har lånat en seagulll kamera i skolan, och tänkt fotografera i helgen. :(
istället ligger jag i sängen och äter turkisk peppar och choklad och jobbar på de sista projekten.RSS 2.0