men det är ju bara fredag säger du.

Jaha, vad ska man göra i morgon då, kan inte sova bort hela dagen, det känns inte riktigt rätt. Sova till 10 kanske, och sen hitta på något, åka och fota kanske. Det är bara fredag, konstigt det där med jobb, när man jobbar vill man vara ledig men när man inte jobbar kan man inte komma ihåg vad det var man ville göra när man jobbade.

hide & seek

I'm going to start eating spaghetti with my hands, because it looks like so much more fun.
Like there's nothing that can be more fun at that very moment than pretending that the spaghetti are snakes.
There's so much to learn from kids, like how they take advantage of every little moment, and how every second is new for them, they never seem too have a boring moment, or moments when everything sees to repeat itself.
They to some extend don't care if what they do is not considered "normal" and we laugh it of as saying they're just kids. But then when they grow up we know that they're going to think about how other people see them and judge them. How do we turn them  in to these persons? Is it because we tell our kids that they shouldn't behave a certain way, or do they just take after us? How can we make them be safe in themselves. Would a good way be, letting them decide by themselves for example the way they dress and act, knowing that it does not make us a bad parent if our kid goes to school with mix matched socks on or with a frown on his or her face. There's a lot of parents trying to make their kids into miniature models of them selves,

sunday

Vaknade av att det regnade haglade ute, långt förre mitt alarm gick igång, (ja jag har alarm på helgerna också, vill inte sova bort en helt perfekt dag, där jag kan göra vad som helst). Hur som helst, steg upp vid 10, för att hinna till church, var inte så säker på att jag ville gå men fick ett mess av M som behövde hjälp så jag hamnade hos Pre-school kidsen, vilket var trevligt, det är alltid så snälla, dock var jag super hungrig eftersom jag inte han äta frukost innan jag gav mig iväg, så jag stack till subway efter church.

Sen drog jag vidare till Half price books store nere i Dallas, det var super stort, ungefär som en maxi affär med super billiga böcker, Awesome! träffade L, det var han som tipsade om stället för sådär 5 månader sen, slump eller bara ett sammanfallande, att jag gick dit samma dag som han var där. Pratade en lång tid om allt från himmel och jord, jag hittade även 3 böcker (Idiot's  guide to RV living, a million little pieces och en bok om color cordination in graohic design)  och köpte ett skissblock för att jag kände mig så himla inspirerad, hela den här dagen har jag faktiskt varit extremt super content och jätte glad och high on life. Har gått runt med ett stort smile på läpparna, och liksom bara dansad igenom livet. :)
me likes!

rutten frukt

Mitt rum, eller halva delen av det, nämligen den halvan där sängen står, luktar rutten frukt, den där söta äckliga doften som sticker i näsan, jag städade ju igår för att försöka komma i bukt med saken, men jag hittade inget som kunde vara roten till doften, det luktar fortfarande med samma intensitet och feebrez hjälper inte. Finns det några andra tips för att bli av med rutten frukt doft?
Translation: My room smells bad

one thing i did today

Jag städade mitt rum idag, yay! det behövdes, städare inte allt för ofta, sådär 1 gång varannan månad, ha ha, jag till och med damsög. Efter det tyckte jag att jag hade gjort mig förtjänt av något så jag satte mig på tunnelbanan, (ja de har såna här, fast bara från Plano) och åkte till Mockingbird Station (downtown dallas) och gick till Urban outfitters för att kolla deras sales hörna, hittade en snygg kofta och en snygg tröja. Möte upp med C och hans polare T, och hängde med dem till Mesquite. C's glassögon hade gått sönder och han skulle åka och lagga dem på ett billigt ställe där. Fick förfrågan om jag ville festa med dem ikväll, tänkte lite på saken, men jag har haft huvudvärk sen imorse, och kände mig lite nere, tro jag blev påverkad av filmen jag såg, fcuk den var deprimerad, så istället tog jag tåget tillbaks och ska snart till Sara och J, så Sara kan få sin födelsedagspresent och så att jag kan skriva om det här :P.
Hoppas hon har tårta!
Translate:
i cleaned my room today, I even vaccumed, ha ha i rarely clean my room, i'm to lazy, but since I did it today, and did it really well I though I could treat myself to something nice, so I went to urban outfitters at mockingbird and had a look through their sales section, I found a nice jumer and a t-shirt. After that I met up with C and T and went with them to Mesquite. They asked me if I wanted to join them to a party but I said no because I have a headache and had stuff to do. I'm going to Sara and J soon to give Sara her birhtday present, and after that I can tell u all what I gave her. mohahaha

Manic

Om du gillar Joseph Gordon-Levitt och Zooey Deschanel måste du kolla in.....nej inte 500 days of Summer, men Manic. den är dock inte alls lika gladlynt och uppiggande som 500 days.
Manic är riktigt deprimerande för att vara ärlig.

Joseph spelar Lyle en tonåring som efter att brutalt slagit en klasskompis nästan till döds, åker in på sjukhus för att försöka få bukt med sin ilska, där träffar han andra tonåringar med olika psykiska problem. Filmen handlar i stort sett om hur de olika karaktärerna handskas med livet på sjukhuset, och längtan om ett normalt liv.

Frida(y)!

Jag är himla pigg trots att jag inte somnade förän efter 2 igår natt. Fick tillbaks scoren på self introduction presentation idag 70 av 75, bättre än väntat! och några notes på pappret, Good presentation, had a little difficulty following your flow. Jag hade ingen flow, tyckte jag så det kan va därför, ha ha.
Händer inget idag, jo jag ska mixa klart min skivor, har kommit ner till 30 + låtar nu. Och kommit på att jag borde göra något visuellt coolt omslag. Men nu ska jag dricka min Sweet tea lemonade, eller vad för fancy namn de nu råkar ha. Starbucks såklart!


Translation: I'm really engergetic even though I feel asleep really late last night. Goot the grades on my self introduction presentation today, I scored 70 out of 75, better than expected. Nothing is going on today, what I'm aware of. I'm just going to finish of my mix cd's. And now drink my sweet tea lemonade or what ever fancy name it has. Starbucks of course!

two shy people communicates

Jag är nöjd med mig själv idag. Fast allt beror väll inte på mig, jag är nöjd att jag kan vara öppen och pratglad, att jag inte sitter och förtrycker mina känslor, och att det känns bra att göra någon glad, och att det är underbart med ett leende och att det bara göra mig ännu gladare. När man är nöjd med sig själv, är man inte beroende av andra människor, och jag är väll inte direkt beroende av den här människan, men hans leende gör mig glad, och jag blir glad av att se honom glad, så jag ska nog fortsätta med att göra honom glad. Fast han är rätt bra på att vara glad av sig själv, men leendet han ger mig varje gång jag pratar med honom är bara så underbart.
Han går runt och är jätte glad och sen skiner han upp ännu mer och blir extatisk när han ser mig komma in genom dörren, och jag blir likadan. Och sen är jag glad resten av dagen kvällen, natten, nästa morgon, osv.

Translation: I'm satisfied with myself today, But maybe it's not all because of me, I'm satisfied over how open and talkative I can be, and that I can make him happy, and that his smile is wonderful, and that he is always so happy, but when he sees me he get ecstatic and shines up and gives me the biggest smile! that just keeps me happy the rest of the day, evening, night, next morning, and so on.

Yeah Go me!

Translation at the bottom
men shit vad trött man kan vara, jag håller på att bli sjuk eller så är jag det redan, vet inte riktigt skillanden på att vara sjuk och att börja bli sjuk, det känns rätt hemskt i alla fall, och trötsammt. Men snart är det helg och då kan jag sova hur mycket jag vill, det kommer jag nog inte göra men det är bra att trösta sig med att man skulle kunna göra det om man vill.

Jag hade prov igår, på art appriciation, det var nog det bästa provet jag någonsin har gjort, jag fick 96 rätt av 100, och missade alltså bara två frågor! YEAH GO FRIDA! Jag hade värsta nervösa feelings om att det skulle gå dålig, en sen fick jag springa av mig dem och var så trött att jag inte kunde oroa mig, och såklart gick det skit bra, ska från now on alltid ta ett "hjälp jag kommer inte hinna tillbaks i tid spring" innan jag har prov.

Idag är det torsdag och jag behöver inte gå till skolan! :) Jag tror jag ska gå till Starbucks istället, och dricka kaffe och vara glad att jag kan spendera hela kvällen ploga igenom något annat än kurslitteratur. Sen ska jag gå och sova i tid, dvs förre klockan 10:30 pm eller 22:30 som man säger i den normala världen.

Det enda jag känner lite stress äver nu, fast inte stress egentligen, är mitt mixtape som jag lovat typ 3 pers. Jag kan inte ge mixtapes om de inte är perfekta, så nu måste jag plita på dem, innan februari är slut! Jobbigt liksom att hitta 20 bra låtar när man gjorde en stor genomplöjning och hittade 50 + låtar som man vill ha med. Kan ju alltid komma med 4 cdskivor, men det känns lite som att anledningen med mixtapes försvinner då. Få plöja igenom resten i kväll.


Jag har namnsdag idag, den 18 feburari, och imorgon också, (Ella Frida Katarina) så blir det när man inte har varit i Sverige på två år, det firar inte namnsdagar här. En kompis på MSN grattade mig, fick faktiskt inget av föräldrarna, det brukar vara bra på sånt annars.

Jag gick in på DN's hemsida och hittade det här:


Jag kollar aldrig på tv, eller läser tidningarna, förutom då och då på nätet, och då endast svenska tidningar, jag lyssnar i och för sig på radio, men de har inte sagt något om det.


Translate:

Oh Holy cow I'm so tired, I think i'm about to be sick or maybe I already am, I'm not sure what are so different between being sick and becoming sick, it feels like shit anyhow and tiredsome.
But soon it is the weekend and I can sleep for how much I want to, not that I think I will, but it's always nice to pretend that you can sleep for the whole weekend, something to look forward to, so to say.

I had a test in art appreciation yesterday, I think that was the best test I have ever done! I only missed two questions, YEAH FRIDA GO GO! I almost had a nervous breakdown before the test but then I had to do some running to get an answer sheet, and when I got back I was so tired that I couldn't concentrate on being nervous, and so I nailed it. I think I from now on always will do a "Help I'm not going to make it in time for my test run" before any tests I'm having. It might help me concentrate on the essential things instead of being nervous.

Today is Thursday and I don't have to go to school! I'm going to Starbucks instead, to read something else than school books and listening through my songs for my mixtapes I'm doing for people. I've got more than 50 songs that i have to get down to 20. It is also my namesday today, the don't have it in USA but a friend on MSN said congratulations to me, apparently it's my namesday tomorrow to. :)

laptop sleeves

Jag har kollat lite på snygga laptop-fodral, nu när jag köpt en ny snygg dator vill jag ju ha ett snyggt fodral att skydda den i. De flesta kostade en hel del, men jag hittade ett coolt och snyggt på thinkgeek, och det var rätt billigt också. Kollade runt lite på andra sidor också bland annat Barry's farm och hittade ett monster fordral, bildligt talat, men det var mycket dyrare 40 dollar.
Har i alla fall beställt hem my documents "sleeven" nu kommer nog på posten på fredag (om jag har tur).
translate: I bought an awesome laptop sleeve for my awesome computer!

Fan vad det luktar pizza här! Man blir ju hungrig

Söndag idag då, jag vaknade rätt sent med huvudvärk, inte precis bästa sättet att vakna upp på, tror det beror på stress, kan inte riktigt sätta fingret på varför jag skulle vara stressad dock, jag har gjort alla mina assignment till class, så det kan inte vara det, för mycket kaffe kanske, borde kanske byta till te.

Anyway jag åkter till IKEA idag, men de hade inga semlor, lite besviken på dem, kanske borde skriva brev till Ingvar Kamprad och säga åt dem att börja servera semlor i Februari. Där emot hade de en massa annat gott. Jag åt köttbullar och potatismos till frukost, fast det smakar ju aldrig som det gör hemma. Efter det fick jag magknip, jag tror det kan ha varit gräddsåsen. Och det var det enda jag gjorde på IKEA.

Nej jag köpte saker också, lakan till sängen, det låter som något jätte tråkigt att köpa, men det är faktiskt skojsigt, speciellt på IKEA, för de har en massa olika coola mönster och färger och de är inte så dyra, som alla andra ställen och det kan vara bra att ha lite eget sådant grejs.

Jag köpte även flädersaft, ballerinakakor och frysta köttbullar, värsta matvraket ju.

Efter IKEA var klockan rätt mycket, inte för att jag spenderade en massa tid där, men för att jag vakande så sent, så jag stack iväg till mitt andra hus, hos B, och kollade på OS i ca en timme, bob sleight passande nog.
Efter att ha hälsat på där, irrade jag runt McKinney för att hitta en födelsedagspresent till S, kan tyvärr inte avslöja vad det är, eftersom jag inte gett den till henne ännu, och hon brukar läsa bloggen.

Och nu vart är jag nu! Starbucks så klart! vart annars, inte nog med att det är "fin utsikt" här, jag måste även använda mina fria 2 timmars Wi-fi, och dricka te, och sen tänkte jag ju att kanske skulle det vara någon man kände här, S är ju här, och C var här innan men hon gick, hade vart här sen 4, så det förstår jag.

semlor?

Jag undrar om de har semlor på IKEA, jag blev så sugen på det nu, och det är väll semletid nu va?
Ska bestämt åka dit och kolla imorrn, glömde helt av det idag

faster faster

Så mycket för att gå och lägga sig tidigt. Kom hem i tid i alla fall, förre klockan 11.
Men jag fastnade vid netflix, och såg en film jag har tänkt se länge, kanske var rätt tid nu: Jag såg Phoebe in wonderland, underbar film, om att inte vara som alla andra.
"at a certain time in your life you will open your eyes and see yourself for who you are"

Now's the time

Jag skulle egentligen gått ut idag, men jag har haft huvudvärk hela dagen, så jag bestämde mig för att skita i det.
Känns inte så bra att lyssna på hög musik när man har huvudvärk, det brukar bli värre då, synd jag såg fram emot att umgås med R, C och deras kompis. Men det får bli en annan dag.
Istället är jag på Starbucks, jag är stammis här ju, Gratis kaffe ftw! ha ha nej men jag har blivit polare med de flesta baristor här så det e alltid roligt att komma hit och snacka skit, + att jag spenderar kvällarna med att prata med alla andra stammisar.
Jag var på mallen idag, Apple store, skulle kolla in priser på macbook och macbook pro, och se vad skillnaden var, det slutade med att jag kom hem med en macbook pro, Jag behövde en ny dator, min gamla har börjat lagga + att locket på den är sönder, aldrig mer en PC, I love mac.
Nu ska jag bara skaffa mig adobe CS3 till den här så jag kan redigera bilder :)
Kommer fortfarande bli distraherad av datorn, ha ha, men man blir mer inspirerad av att sitta någon annanstans än på sitt rum.
Så alla hjärtans dag i morgon då, jag lagade middag till familjen, istället för att köpa något.
Kött med potatis och rotfrukt i ugnen, och med bearneisesås, yum yum, de gillade det, även barnen. :)
Men men nu ska jag sätta upp lite saker på min mac :)

cold shower

Känns som lördag, inte gjort så mycket idag, passade ungar 3 timmar på morgonen. Sen dess mest hjort läxor, collage till min Intro klass i computer grafik + en annan sak till den klassen, funderar över att promenera bort till Starbucks, har liksom inte varit ute alls idag, och känner mig rätt uttråkad här. Lite nyfiken på vad för cd J har bränt till mig, inte säker på att han jobbar dock. Kan inte slita mig från datorn.. usch. för beroende av den, nej jag måste verkligen göra något annat.
här är collaget jag gjorde iaf:
Bestämde mig för att ha temat snö, eftersom jag var ute igår och tog en massa bilder, och ändå skulle redigera dem.
Känns skönt att ha det gjort, så det inte blir i sista sekunden som det oftast annars brukar bli.

snow day

Det första som ler emot mig på morgonen är en snöfylld vintervärld. 
det började lite smått igår kväll och har snöat nonstop, jag tror vi har fått uppemot 20 cm snö.
Kom precis tillbaks från lite pulka åkning, det finns en kulle i hela vår neighbourhood och såklart var det fullt med folk där, skoj att se vad alla hade med sig at åka på, det var allt från ungsformar tills klädkorgar, bodyboards och soppåsar.

dagarna som gatt.

aterkommer imorrn, nej inte riktigt, sadar 5 dagar senare. Men jag fick CSN iaf, pengarna kommer pa onsdag, vanta det ar i morrn, jag maste fortfarande ha en mac dator, eller maste och maste, men det skulle gora saker lite lattare att lara sig, anvander bara mac i skolan, sa jag kanske ska spara till en barbar.
Anyway, inte sa mycket har hant, mest skolan, har projekt som jag maste gora, ett som ar due till imorrn, har haft tva veckor pa mig, men jag far alltid ideer nar det ar nast intill deadline, sa jag far la ta och jobba med det imorrn. Far se hur det blir.
Vart pa starbucks en massa ocksa, traffar alltid en massa nya manniskor dar, jag kanner ju nastintill alla som jobbar dar nu , ska antagligen ut med nagra stammisar pa lordag, det ar lite alrder men valdigt trevliga.

morrn

Har varit vaken i ungefär 24 timmar nu, ett helt dygn alltså och borde vara sjukt trött vid det här laget, måste vara kaffet jag drack för ca 7 timmar sen. Jag har haft en sjukt rolig dag, eller sjukt rolig natt. Jag höll tal vid halv 8 på kvällen, gick inte som planerat, stack till Starbucks, och hade en kaffe.
Messade C för och fråga om han ville umgås, körde ner till downtown Dallas (en 30 min biltur). Vi stack till en Bar i Deep Elum Reno's för att lyssna på en av hans polares band, som vissade sig vara en bekant till mig också, världen är liten! Black Horse heter dem, kolla upp det bandet.
Hängde på Renos, (som förövrigt är en biker bar, vi kände att vi inte riktigt passade in, men vi träffade några riktigt coola människor där). Efter Reno's stängde vid 2 tiden (ja alla barer stänger vi 2) stack vi och käkade på Metro's vid den här tiden hade jag druckit två öl och någon konstig sörja som smakade som dr pepper, red bull och dr pepper kanske det var.
Cs andra polare åkte hem men vi fortsatte runt Dallas, hittade ett shysst ställe som vi "plankade" in på och drog upp på taket, för att se Dallas i nattljus, Fucking amazing! Drog vidare till en loppmarknad under en bro, Ja mitt i natten! det sålde massa skit där mest datorer dock, om någon skulle ha vägarna förbi Dallas så är det var förste och tredje lördag i månaden under I-35 i downtown, de har billiga computers där, men inga mac.
Kom hem nu vid 6 tiden, funderar på att sova. Ska kolla CSNs beslut om studiemedel först, återkommer om det imorrn. Godnatt

alla <3 dag

Jag at precis varldens basta pizza, eller ok den smakade som svensk pizza, just darfor var den vardens basta idag.
Snart ar det alla hjartans dag, undra vad man ska gora da, jag har inte precis nagon att fira det med, gillar iof inte den dagen speciellt mycket, men det ar alltid trevligare att vakna upp den dagen nar man vet att man har nagon. Borde kanske kopa lite godis hjartan och dela ut till folk jag bryr mig om, alla har ar ju sa himla hypade over det, sa jag far la hypa lite jag ocksa.


Translate> I just had the best pizza ever! and it's almost valentines day, hype, not for me.


snökaos

läser om snö i skåne, upp emot en halvmeter!! det är nästan så man vill dit, jag gillar snö, åka pulka och skidor och sånt, fast man blir säkert trött på det efter ett tag. Här är det kallt, och blåsigt, men rätt skönt när solen kommer fram. Men jag vill ändå åka pulka, ha snöbollskrig, köra dirtbike i snökaoset. Fast skulle jag vart i sverige nu skulle jag säkert jobbat på mitt gamla jobb och att vara tidnigsbud i snökaos har jag prövat på förut det är inte precis dröm sysselsättningen.
Men nu ska jag sova, kom precis hem från skolan.. mest upprepening idag, trött. Godnatt

overboard

Lite dålig uppdatering här, Söndagen mådde jag askasst, för mycket drama, av bådde det ena och andra slaget, tur för mig att jag inte tar åt mig på samma sätt som jag gjort innan, jag fick ett mail av M där han sa att han inte ville "mess up things" med sin flickvän, så det e väl mest han som har ånger. Jag känner inget för honom, vet hur barnslig och opålitlig han är, och den enda anledningen till varför jag kom dit i lördags var för att jag inte hade sett honom på länge, och att jag faktiskt saknar att hänga med honom på ett normal kompis sätt. Att han sen försökte sig på saker som man inte gör om man har ett förhållande med någon annan, får stå för honom jag tänker inte babysit hans bad behaviors.


Måndag var jag trött och hade computer lab tills 11 pm, jag stannade dock bara till 9:30. Imorse vaknade jag vanlig tid men somande om och panikvaknade vid 8:00. Iof verkade det som hela familjen var sena med uppvaknandet så det gjorde inte så mycket.

A försöker alltid komma förre sin lärare och klasskamrater till pre-k, så om man säger åt honom att skynda sig för att annars kommer han inte komma först, så brukar man komma iväg vid tid.

Men nu blir det utgång, dvs jag tar J med mig till Pre-k vi hämtar A, åker hem, kisspaus, packar snacks och åker till parken. Yeay

What a night

Fy fan alltsa, jag kom ut pa ett riktigt aventyr after all. snackade med M pa msn, han ville att jag skulle komma och dricka ol med honom, har inte sett honom pa ca 5 mandader, sa jag satte mig i bilen och korde 30 min ut till honom, mitt ute i odemarken typ eller i en stad med 1000 invanare. Enligt honom hade jag inte tillrackligt med ol, sa vi gav oss ut for att leta upp en bensinmack som hade oppet, klockan var da 1 (pa morgonen), Vi ser ett stalle som ser oppet ut han sager at mig att svang men jag svnager for sent och kor ner i diket, saklart ar det jatte lerigt och bilen fastnar, i ca 10 minuter forsoker vi komma nagon vart, men ger upp, ingen stannar, vi forsoker ringa barningsbil, polis osv, ingen svarar, tillslut sadar 30 minuter efter att vi forst korde ner i diket stannar en bil, och det ringer sina polare som ska komma och hjalpa oss, det tar ungefar 20minuter innan de kommer, sa jag att det var minus 2 grader ute, kallt som fan, M har pa sig shorts och flipflops. efter 2 timmar kommer vi loss. vi fick inte kopte nagon ol, men fan vad skont det kandes att komma in.

RSS 2.0