Födelsedag

Klockan har ännu inte slagit 12:00 så jag är fortfarande 24. Fast i Sverige är jag iof 25.
1/4 av livet avklarat om jag lever 100 år. Känner på mig att mitt 25 levnadsår kommer bli bra. de tre sista veckorna på mitt 24:e har varit exeptionella. 

En annan rolig sak som hände idag, när jag steg in i bilen för att köra hem från Frosted Java, jag lyssnar på "Americas largest Indierock radio station" och det slog mig inte först men efter 1 minut in låten att de sjöng på svenska, varje söndag och måndag har de "indie blog radio och" spelar bara scandinavisk musik, pretty sweet. 

Nu ska jag sova, och försöka "catch up with the time" som jag förlorade igår när jag somnade först halv 3 morgonen. 

fotboll

Jag känner för att spela fotboll, riktgt match alltså, jag behöver bara ett lag först, men vart kan man hitta det?
Ett lag med max 25 spelare varav 6 av dem måste vara tjejer, för då kan jag regristera och spela adult leauge här i McKinney. Svårt när man inte känner så mycket folk, men borde vara lättare än att få ihop ett paintball lag. 5 hour energy

caffein håller inte mig vaken, det är överbevisat nu, 
Vi provade såna där 5 hour energy shot igår, jag var hyper i tio minuter och blev sen jätte trött.
Provade det idag igen, blev hyper igen för 10 minuter och vill sen bara sova. 


Weekend

Helgen blev busy busy busy.
Fredag kväll spenderade jag hos Ben och Kendra drack Smirnoff tittade på film spelade UNO, snackade, avspänt efter en veckas hårt jobb.
Lördag eftermiddag hämtade jag upp Alp och vi åkte till hennes lärare för att höra lite mer om hur ansäkningen till college går till. Han var en riktigt laid-back snubbe med bara ett ben och ett stort intresse för skjutvapen och Thailand, han har en papegoja som husdjur, bara det är status.
Vi kollade pistoler och bestämde oss för att prova på at skjuta någon gång, dock inte med hans Magnum, ha ha seriös, han var en sån där riktigt old-school war veteran typ som man ser i filmer, det var en upplevelse. Efter det körde vi runt lite, och ringde sen upp Matt, för att plocka upp honom och köra mot Oklahoma, vi stannade i Sherman för att se Transformer filmen, som var helt ok men lite lång. Matt körde oss upp till Durant, vissade oss runt, bl a vart han gick på college och världens största jordnöt! Varför det har världens största jordnöt i Durant är fortafarande okänt för mig, det är förövrigt inte en riktigt jordnöt, Vi körde vidare till ett av Indian Casinona som det finns en del av i Oklahoma, och där spenaderade vi sammanlagt $57 utan att vinna något. Matt var värst med att förlora $40 jag förlorade $15 och Alp $2. Vid 2 tiden bar det av mot Texas igen, med en väldigt trött Alp sovande i baksättet, och en något hyper jätte talkative Matt, och jag som halvsov med öppna ögon. Roligt var det trots att vi inte vann ett jota.


Trots allt

Ni får ett inlägg idag också, bara för att jag har tid över, väntar på att Brenda ska komma hem så jag kan ta bilen till Collin College och kolla upp info om hur man söker som utländs medborgare till deras program och annan info.
Idag har varit en riktigt bra dag, egentligen är alla dagar bra, 
Om så när på den där rösten/tanken i mitt huvud som är återkommande, jag tror att mitt inre jag försöker säga något till mig men jag lyssnar inte, för att jag vill inte släppa taget, fastän att jag vet att rösten kommer bli värre om jag inte lyssnar. 
Det kanske inte var menat just nu, jag kanske ligger på ett helt annat stadie än vad han gör. Något säger i alla fall till mig att jag måste ge ultimatum. 
Jag kan inte ritkigt beskriva hur det känns för den här rösten/tanken kommer bara till mig när jag inte tänker på något annat, det är som att den verkligen vill göra sig hörd eftersom den inte blandas med övriga tankar, därför borde jag verkligen lyssna på den. Att göra motstånd kommer bara göra saker värre.
Men som sagt trots detta är mitt liv verkligen fantastiskt! 

Onsdags ABC

Jag måste ha helg nu. 

a) jag har alldeles för dåligt vecka för att orka jobba
b) jag har alldeles för mycket annat att göra
c) jag vill göra något annat än att jobba
d) jag har en försenad jetlag

Lite synd att vi inte kommer ta igen något av förra helgens planer, kanske kanske bara. 
Jag tror vi lider lite av dålig kommunikation, me  jag försöker i alla fall.
Ska i alla fall hem till Ben och Kendra på fredagen, får se hur det blir.


Den här veckan har jag börjat lite smått med mattematiken, det går inte så bra jag har fastnat med multiplikation av "factors" och det är bara de 10 första sidorna av sådär +200, Yay. :(
Ska i alla fall plugga varje dag i veckan nu, (jag tror jag står över helgerna, kan läser lite på Lördag och Söndag morgonar).
Andra veckan i Juli börjar jag med en ny "class", fotografi, ser framemot det. 

Men nu blir det plugga av, innan jag somnar. I've seen it all

Det blev en massa ändrade planer denna helgen, but it's all good, vi tar igen det nästa helg, dubblet upp.
Vi åkte till White Rock Park och vandrade runt, det var varmt över 35 grader.
Ni får nöja er med den här bilden, jag laddar upp bilderna på min Flickr sida istället.


Live seconds as a lifetime


veckan

sorry har haft så mycket annat för mig att jag inte uppdaterat, jag vill inte sitta vid datorn och slöa. vad får jag ut av det? nej just det ingenting, jag försöker göra det bästa av mitt liv och datorn hjälper mig inte på vägen. men för att summera veckan som har gått så snabbt. så såg den ut ungefär så här.
måndag trött gjorde inte mycket
tisdag, tror jag redan skrivit om den alex hade bday party.
onsdag, åkte och drack kaffe på frosted java tillsammans med Clara och Michele och snackade "skit" och roliga stories skrattar fortfarnade när jag tänker p¨det
torsdag alltså idag, var och såg the hangover med Matt, rolig film skrattade mig igenom den. 
fredag imorrn, slutar vid 3 ska se UP med Alp och sen sticka till the free car give away och hoppas på att vinna en bil, efter det åker jag och Matt till Durant (oklahoma) för kvällen. 
Lördag, vet inte riktigt kanske ska hänga med sara, sitter barnvakt på kvällen i alla fall

Uppdatering

Flög tillbaks till Texas i söndags, efter lyckad inflyttningsfest hos Magnus och alldeles för lite sömn förra helgen.
Jag har haft fullt upp och varit sömning sen jag kom tillbaks, + att internet inte har fungerat, vilket har varit skönt.
Har gjort andra saker i går (måndags) träffade jag Alp lite snabbt innan hon skulle iväg till skolan, sen somnade jag vid haöv 8 tiden och vaknade halv 4 i morse för att inte kunna somna om, men Beth var snll att se efter barnen på playdaten så jag fick en tuppulr på en och en halv timme, fick sluta tidigare idag också för att Alex skulle ha party på Beachklubben, så vi var där vid halv 5 tills ungefär för en timme sen, det var roligt och skönt att få svalka av sig, det är riktigt varmt här nu uppemot 35 grader. 

I'm the biggest Pimp Nigga

Jag stack vid sådär halv 7 tiden från sanna student mottagning, Sofia kom förbi och hade med sig sin vän Piete från SRF och New Jersey, vi drog till färjorna för att tura, tyvärr var det inte så mycket folk, men det kom förbi en svensexa och vi fick lite skönsång, vi hittade även två väldigt fulla män i rökbåset som tyckte Piete var det skönaste de sett på länge och avguade hans hatt som de inte kunde bestämma sig om det var krokodil eller orm skin, (det var varken eller). 
Sanna ringde någon gång där efter två 4or baileys och lite vin och vi stack till en bar med några av hennes vänner.
Det var vita mössor överallt och skitkass musik så vi stack vidare till "rockbaren" sidan om som även den var fylld av studenter och en viss Steve som klängde som fan på sofia, vid 12 tiden var jag rätt trött, sofia var sjuk så vi stack hem Pietes hotell rum och chillade innan sofia skulle "jobba" fotografera lite studenter och sen köra mig hem.
Nu skaj ag sova. och lägga upp bilder imorrn. om jag hinner har en inflyttningsfest att gå på. 

Graduation day


What a great start on the day, it all started at 8:00 am with about 20 graduates singing, drinking champagne and dancing on our back porch, I guess we're all happy that they're music students, at least they know how to sing and it did sound really good, wonders if it will sound as good after all the booze and screams when they run out celebrating that they're done with school (and are free). 
Anyways after they woke me up I pull up the blinds and all I see is pouring rain and gusty winds, I feel a bit sorry for them that they have to graduate in what seems to be the worst storm so far this year, but at least they don't seem to mind. 
 
This is what you do on graduation day

  • The traditional champagne breakfast
  • Meet up with your class and have a graduation dinner at school
  • The headmaster gives a speech and they give away scholarships
  • You get your grades unless you're one of those they can't decide if they want to fail you or not.
  • You line up to run out on the schoolyard 
  • You met up with your family to collect the sign that has an embarassing photo of you as a kid, and you also get flowers more champagne, stuffed animals on a string and akward gifts.
  • You and your classmates run down "terasstrapporna" and around the statue of Magnus Stenbock, 7 times, it gives  you good luck.
  • Either you go on the "student flak" or in a fancy car and then cruise through downtown, all the while you scream, happy to be free from school for what you think is for good. 
  • Reception at home for friends, family and relatives
  • Sneak out from the reception to go party with your friends.
 
Photos will be up some time today, possibly tomorrow. (if my camera don't get water damaged).

Apologize Passport troubles Rain

I'm back in Helsingborg for 3 more days.
and it's raining it's really pouring.

I was about to not get my passport back today, I went to the post office, which is nowdays inside grocery stores, to pick up a letter that was sent to me recommended and the woman at the counter tells me she needs to see my ID, the only ID I have is my Texas Drivers license, since I haven't been in Sweden for over a year I don't have a Swedish ID, and I usually use my passport as identifcation.
Well the Texas drivers license didn't work as an ID, so I told her that it was my passport that was in the letter and that if she could just give me the letter and I could open it there and then identify myself, but no that wouldn't work.
She told me I had to call the embassy to have them send me the letter without recomendation, and I tried to explain to her that that would take too long time because I needed the passport this Sunday, she wouldn't listen to me, so I went on a rampage out through the doors and got back 10 minutes later with my mom.

So patetic, she repeated what I had said 10 minutes earlier and this time it was okay for the lady to give me the letter open it and then hand her the passport. Great they made me feel like I'm 10 again and need my parents permission for everything.I need to write an apology, I stand for everything I write here, but Lisa if I thought you were too much I would have told you, but now I didn't and you think that is because I never say what's really on my mind becuase I don't want to hurt people, that's true I often don't say what's on my mind in fear of hurting people, but this thing we're arguing about does not have anything to do with that. You and Henrik was not too much, and maybe no, I don't know how you had it before I came, but what you had and how you showed it when I was there is the only thing I know and that's what I want. So i feel i got the right to say I want that, because i don't know any better.
Yes I did have a good time in Sweden, much better than what I though i would have and that is thanks to you and Henrik, don't get a hang up on "stuck in westarris" i was stuck because I had so much planned in Helsingborg, but you two made it good to be stuck. I much rather be stuck there than anywhere else.

Stockholm in my <3, no just a coincident

2 days 36 hours, there's something that is not right, right there.

I am back in Stockholm, like temporary visitng that town again, and I got no money on me whatsoever,
or well maybe I do, someone told me that we got the tax-money back, but I'm not supposed to touch them since I owe my mom a lot of money, and it does not really matter if I get back to Helsingborg tomorrow or on Thursday. I'm tagging along with my cousins famliy in their car and they're going to Gränna (a very popular small town in Sweden, because of the candy they make there, "polagrisar" candy canes), so I should not complain.

Västerås was fun, but it made me get homesick for Texas, I don't know why, maybe because Lisa and her boyfriend was so I don't know how to put it, in love? No no don't get me wrong they were nice, and they look so sweet togheter and they match each other so well :)
Right now I want to got back to home, and home is Texas I miss the kids, my host-family, my friends, the weather, I miss driving.
Well I'm off for a walk in the sweet summer evening of Stockholm.

And then i was stuck

yes that's true, I am kind of stuck, i don't have enough money to get back to Helsingborg, so now I'm here in Westarris until tomorrow when i'm heading for stockholm, where I will stay until Thursday when my cousins family is driving down to Helsingborg so I'll tag along, not really what I had in mind but since I'm not to good with economize my money I am now stuck (depending on how you look at things) here. I wanted to get back to Helsingborg to roam the countryside and go on photoadventures with Escalib.

I'm IN Westarris

After a one hour walk in what could more be described as a cold fall day and an hour on a train that looked more like a spaceship or something taken from the future I am finally in Westarris (Västerås för er som snackar svenska) visiting my best friend, Lisa and her Boyfriend. Sleeping on a couch spending the nationalday (nationaldagen) with drinkin absolut vodka and going to H&M.

Yesterday I had a close encounter with Emil, he really isn't the best with times, He tells me to wait for him, for 12 minutes I waited for 30 and then I left, and bumbed into him on my way to the train. Sadly we didn't really have any money or time for that matter to do anything spectacular so we watch the graduating students at Sergels torg taking a bath in freezing cold water and no I did not have the time to see Tobias his schedule (spelling?) was way to messy to make any sense.

Global Warming?

No im not going to go see The boss, even though that would be pretty awesome and there's some cheap tickets out there,
It's raining really bad and the temperature is below 50F. I've been walking around town, wet, cold and miserable all day. You're not suppose to wear mittens, scarf and a hat in June. Global Warming anyone? Yes if I could cuddle with Lee Pace.


Old friends are golden

I met Lucia today that was a lot of fun. We went to "smaka på stockholm" " taste Stockholm" which is a food festival, i think, we hade some good asian food, talked a whole lot about whats been going on in our lifes. We haven't seen each other in 4 yars or so. so it was a lot to talk to. After "the dinner" we took a stroll to a coffee shop nearby, and on the way I saw a familiar face, it was Tobias, I screamed out his name and pretty much threw myself into his arms, such a long time since I saw him too, and it was so random that I met him, cus were have a date on Friday. anyway Lucia and I had coffe and talked more, and then we walked to the subway and now I'm here at my cousins place playing videogames when I should be sleeping. Tomorrow I'm going to the embassy and then i'll meet with Sara, and that's all i got planned for tomorrow i might go to Grona lund (the theme park) but they say on the weather that it's going to rain.

plans for the rest of the week

Stockholm Stockholm here we come,
I'm going for a 7 hour coach ride tomorrow up to stockholm, I'm going to arrive around 6:00 pm and I already have a "date" with a friend that day, I'm looking foward to that, since I haven't seen her in a while. On Thursday I have the ambassy appointment at 10:00 am and after that my friend Tobias and I are going to some museums I also need to met up with Sara and hand over some clothes that i brought with me, and maybe hang out for a while. The 5th which is a Friday, I might go to Saras graduation party or travel the 45 minutes to Västerås to visit my best friend Lisa, I have not decided on what to do yet. 


u put the T with the ought in my head

Jag e fortfarande jetlaged, vaknade klockan 5 i morse, gick dock inte upp denna gågen.
Usch jag gilar inte killar they put things in your head. oh sen bryr de sig inte så mycket. 
Nej jag ska let go of that feeling, det blir nog bättre när jag får lite mer att göra, den här veckan är rätt slö än så länge.
Blir bättre när jag kommer upp till Stockholm då har jag en hel del att göra, kompisar att träffa, student att gå på, osv. 

Kanske ska passa på att bada i havet idag, efter som det är fint väder idag, det ska bli regnigt de nästkomande dagarna, tur att man tog med sig långbyxor. 

its never enough never too much.

I never get homesick but I miss the old mans sea.
Tell her secrets in the dark, all the things we were, all the things were not
No I don't know the lyrics so here's the song, Makes me think about this town whenever I'm somewhere else.
I think it's because I went to school with the people playing the song I know where they're from and what they sing about.

I went to the bank today I went to H&M i went to Laserdome, talked with old friends, in all it was a great day even though I slept in and got up at noon.godmorgon

klockan är kvart i 5 på morgonen, lite jetlag har jag nog, kn inte somna om det är ljust ut, det betyder ju att det är morgon, kanke ska gå på promenix, enligt mig är det kvart i tio på kvällen, men jag har redan sovit tillräckligt.
KOllade upp filme på bio idag, ha ha vi har två movie theathers in this town, wow, och det går typ 7 filmer, 6 av dem har redan haft premiär och slutat gå back in the US. man kanske ska se en svensk film after all. 

NEj nu ska jag gå ut och gå, här kan jag ju inte ligga och slappa.
Kanske borde gå och bada eller något sånt.

RSS 2.0